Zoeken

Swiss Water Decaf Koffiebonen

Verkocht door Hoeksche Branders

Vanaf:  14,50

Een unieke Swiss Water decafé koffie. Door deze natuurlijke manier van decafeïneren blijven de unieke smaak tonen in de koffie herkenbaar. Deze koffieboon heeft nog zijn herkenbare typische kruidige smaak en daarnaast tonen van donkere chocolade en geroosterde almond. Deze koffie is het beste geschikt voor een cafeïne vrije filterkoffie of een stevige espresso uit een half automaat koffiemachine.

Een unieke Swiss Water decafé. Door deze natuurlijke manier van decafeïneren blijven de unieke smaak tonen uit de koffiebonen herkenbaar. Deze koffieboon heeft nog zijn herkenbare typische kruidige smaak en daarnaast tonen van donkere chocolade en geroosterde almond. Deze koffie is het beste geschikt voor een cafeïne vrije filterkoffie of een stevige espresso uit een half automaat koffiemachine.

Swiss water

Swiss Water biedt een alternatief voor consumenten die te maken hebben met methylchloride (MC) en ethylacetaat (EA) processen. Omdat deze waterverwerking geen toegevoegde chemische verbindingen gebruikt, kan koffie de biologische certificering behouden en kunnen klanten worden verzekerd door de afwezigheid van extra chemicaliën.

De moeilijkheid om cafeïnevrij te maken is dat veel van de smaakstoffen die koffie een uitstekende smaak geven, net als cafeïne in water oplosbaar zijn. Daarom moet elke methode van cafeïnevrij maken het cafeïnemolecuul eruit halen en verwijderen, terwijl zoveel mogelijk van de smaakstoffen behouden blijven.

Het proces begint met een partij groene koffiebonen die in water worden gedrenkt om de cafeïne te verwijderen. In water worden ook veel van de smaakstoffen verwijderd, maar maak je geen zorgen! Dit is opzettelijk en zal de smaak van de hulp in de toekomst behouden.

Deze eerste partij bonen wordt vervolgens weggegooid. Dit proces hoeft maar één keer te gebeuren omdat het mengsel dat wordt geproduceerd door het weken van die bonen, groene koffie-extract (GCE) genoemd, kan worden gehandhaafd en hergebruikt om veel partijen sperziebonen te cafeïnevrij maken.

Het principe achter WP is dat water slechts een bepaalde hoeveelheid smaakstoffen en cafeïne kan opnemen voordat het volledig verzadigd is. Wanneer water volledig verzadigd is, kan het geen smaakstoffen meer opnemen (en verwijderen), zelfs niet als ze in de koffie zitten. Die eerste partij bonen creëerde een volledig verzadigd watermengsel, de GCE. Om de bonen te verwerken voor cafeïnevrij maken, wordt de GCE door een filter geleid om alleen de cafeïne te verwijderen.

Nu is de GCE volledig verzadigd, behalve cafeïne. Wanneer een nieuwe partij sperziebonen in de GCE wordt geplaatst, is cafeïne de enige verbinding van de nieuwe bonen die in de GCE wordt geaccepteerd, al het andere blijft in de bonen omdat de GCE al verzadigd is met die chemicaliën en niet in staat is ‘ meer nemen.

Beschrijving

Een unieke Swiss Water decafé. Door deze natuurlijke manier van decafeïneren blijven de unieke smaak tonen uit de koffiebonen herkenbaar. Deze koffieboon heeft nog zijn herkenbare typische kruidige smaak en daarnaast tonen van donkere chocolade en geroosterde almond. Deze koffie is het beste geschikt voor een cafeïne vrije filterkoffie of een stevige espresso uit een half automaat koffiemachine.

Swiss water

Swiss Water biedt een alternatief voor consumenten die te maken hebben met methylchloride (MC) en ethylacetaat (EA) processen. Omdat deze waterverwerking geen toegevoegde chemische verbindingen gebruikt, kan koffie de biologische certificering behouden en kunnen klanten worden verzekerd door de afwezigheid van extra chemicaliën.

De moeilijkheid om cafeïnevrij te maken is dat veel van de smaakstoffen die koffie een uitstekende smaak geven, net als cafeïne in water oplosbaar zijn. Daarom moet elke methode van cafeïnevrij maken het cafeïnemolecuul eruit halen en verwijderen, terwijl zoveel mogelijk van de smaakstoffen behouden blijven.

Het proces begint met een partij groene koffiebonen die in water worden gedrenkt om de cafeïne te verwijderen. In water worden ook veel van de smaakstoffen verwijderd, maar maak je geen zorgen! Dit is opzettelijk en zal de smaak van de hulp in de toekomst behouden.

Deze eerste partij bonen wordt vervolgens weggegooid. Dit proces hoeft maar één keer te gebeuren omdat het mengsel dat wordt geproduceerd door het weken van die bonen, groene koffie-extract (GCE) genoemd, kan worden gehandhaafd en hergebruikt om veel partijen sperziebonen te cafeïnevrij maken.

Het principe achter WP is dat water slechts een bepaalde hoeveelheid smaakstoffen en cafeïne kan opnemen voordat het volledig verzadigd is. Wanneer water volledig verzadigd is, kan het geen smaakstoffen meer opnemen (en verwijderen), zelfs niet als ze in de koffie zitten. Die eerste partij bonen creëerde een volledig verzadigd watermengsel, de GCE. Om de bonen te verwerken voor cafeïnevrij maken, wordt de GCE door een filter geleid om alleen de cafeïne te verwijderen.

Nu is de GCE volledig verzadigd, behalve cafeïne. Wanneer een nieuwe partij sperziebonen in de GCE wordt geplaatst, is cafeïne de enige verbinding van de nieuwe bonen die in de GCE wordt geaccepteerd, al het andere blijft in de bonen omdat de GCE al verzadigd is met die chemicaliën en niet in staat is ‘ meer nemen.