Zoek

We leven in een bijzondere tijd! En deze tijd laat ook de koffiesector met nieuwe uitdagingen achter. Vooral de logistiek van vers geplukte groene koffiebonen naar andere delen van de wereld werd een uitdaging. In maart werd er zelfs een daling van 3,7 procent in de wereldwijde export van koffie gezien. ?
Begin juni werd bekend dat de verkoopvolumes koffie in Europa gehalveerd waren. Vooral in de horeca worden, met het oog op de koffieverkoop, rake klappen uitgedeeld.?
Helaas ervaren de koffieboeren de meeste lasten van deze crisis. De prijs van koffie is al jaren erg laag. Geen werk betekent honger voor deze groep mensen. De boeren proberen soms op eigen initiatief hun koffie toch nog te verhandelen, maar zij worden dan vaak bij de grenzen tegen gehouden. Sommige boeren zitten dus soms met verschillende hectare rijpe koffiebonen zonder afzetmarkt. Verschillende koffie importeurs met oog voor de boeren, waar ook Hoeksche Branders koffiebonen inkoopt, hebben besloten om ook in deze tijd de koffie voor 100% volgens contract af te nemen. ?‍?


Koffie is een product dat vele lange reizen over de hele wereld maakt alvorens het door jou geconsumeerd kan worden. De corona uitbraak belemmerde soms ernstig de verscheping van de koffie en in bepaalde gevallen kwam de export zelfs tijdelijk stil te liggen.?
Koffie importeurs lieten weten dat sommige landen kampten met logistieke uitdagingen, minder zendingen, te weinig containers en/of personeel.
Gelukkig zijn er verschillende organisaties actief die voedsel- en hygiënepakketten aan koffieboeren hebben uitgedeeld, zodat zij hun werkzaamheden, in deze tijd, wel voort kunnen zetten. ?
Hier in Nederland valt op dat koffiebranderijen minder grote volumes inkopen, waardoor de pakhuizen in Europa voller raakten ten tijde van de eerste lockdown.?
Toch wordt een groei in de verkoopcijfers gezien bij branderijen die koffie online en via supermarkten verkoopt. Veel thuiswerkers blijken zich meer te verwennen met verse en specialistische koffies. Ook de vraag naar koffie-abonnementen groeien in deze periode fors.

socialmedia #socialmediamarketing #marketing #corona #koffie #coffee #logistiek #boeren #markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X