Zoek

MIJN KOFFIEBOON EN IK!

Welke koffieboon past bij mij? Welke smaak spreekt mij aan? Hoe kies je een koffieboon die bij jou smaakprofiel past?
Wij van Hoeksche Branders merken dat vele klanten graag een koffieboon bestellen met een sterke smaak en een afdronk met pit. Begrijpelijk, voorheen hadden wij hier ook onze voorkeur aan gegeven.

Maar we willen je graag iets uitleggen… want eigenlijk kies je met bovenstaande koffiekeuze voor verbrande koffie.
Het zit zo.. de ‘grote jongens’ in de koffie-industrie kopen bulk koffies in voor lage prijzen, vaak de koffiebonen die je in de supermarkt terug vindt. Om deze prijzen zo laag mogelijk te houden is het handmatig controleren op de kwaliteit van de koffieboon minimaal. Hierdoor mogen koffiebonen met schimmel, aangevreten door insecten of onrijp door in het verwerkingsproces. Al deze koffiebonen worden op een grote hoop gegooid en op hoge temperaturen ver doorgebrand. De defecten proef je op deze manier niet meer, maar we hebben het inmiddels wel over VERBRANDE koffie.

Kleinschalige koffiebranderijen, waar wij van Hoeksche Branders ook onder vallen, kopen koffiebonen direct in bij een importeur, die in direct contact met de koffieboer staat. De koffieboer krijgt naar waarde voor zijn product betaalt en branderijen branden de koffiebonen lichter, waardoor de koffie niet verbrand is, maar gébrand wordt. En niet geheel onbelangrijk de boeren plukken de bonen vaak met de hand, waardoor de ‘rotte appels’ eruit gehaald worden. De kwaliteit is dus beter!
Helaas zijn we door de meeste supermarktkoffie gaan geloven dat die (eigenlijk verbrande) smaak, de smaak van koffie is. Super zonde! Door het zeer donker branden van koffie, verliest de koffie ook zijn fantastische smaaksensaties.

Bij lichter gebrande koffies, zoals de kleinschalige branderijen die branden, blijven deze exotische en pure koffiesmaken dus behouden! Zoals koffie is bedoeld! En wees niet bang, dat bittertje waar vele van jullie naar op zoek zijn, is zeker nog te proeven.
Dus; Welke koffieboon past bij jou? Proef nu de vers gebrande koffiesmaken van Hoeksche Branders.
Koffie bestellen? https://hoekschlekkers.nl https://hoekschlekkers.nl/verkopers/hoekschebranders

#smaak #gebrand #verbrand #hoekschewaard #bulk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X