Zoek

ONS VERHAAL

Hoeksch Hout is een lokale houtzagerij met de doelstelling om bomen te planten en de Hoeksche Waard te vergroenen.
Dit doen we door zoveel mogelijk bomen die lokaal gekapt worden, duurzaam te verwerken tot kwalitatieve houtproducten en voor elke stam die we zagen minimaal 2 bomen terug te planten. Zo maken we goed gebruik van natuurlijke bronnen, zonder kaalkap te veroorzaken en de natuur uit te putten.

In onze eigen zagerij en meubelmakerij wordt het Hoeksch hout verwerkt tot timmerhout, bruikbare houtproducten, meubels en ander maatwerk.
Zo hoeven we geen bomen uit bossen van de andere kant van de wereld te slepen, maar maken we  op een goede manier gebruik van wat de lokale natuur ons biedt en dragen we, door bomen te planten, actief bij aan een gezonde, groene wereld en een leefbare omgeving.

Boompaspoort

Naast timmerhout maken wij ook prachtige producten van ons Hoeksch hout, zoals houten meubels, borrelplanken, houten tafelbladen, schuttingen, buitenbanken en overkappingen. Bij elk van deze producten hoort een boompaspoort, als eerbetoon aan de boom die zo lang heeft moeten groeien om ons zulk mooi hout te geven.

HOUTEN-VLEESPLANK
Bomenpaspoort
X