Zoek

Biologische rode wijn

Verkocht door Fair Wines

 13,50

Op voorraad

Verrazzano Rosso Toscana BIO is een unieke biologische rode wijn eclectische en dynamisch, robijnrode kleur met paarsachtige reflexen, zeer harmonische smaak, rond, van
goede intensiteit met geurige tonen van bloemen en rood fruit. Aantrekkelijke, aangename wijn, zeer geschikt voor hedendaagse “fusion” keuken.

Voorgestelde serveertemperatuur: 15-17 °C.
Visuele analyse: Heldere, transparante, robijnrode kleur met paarsachtige reflexen.
Olfactorische analyse: Intens, helder, medium elegantie, fijne, frisse fruitige geur (rood fruit, kers, aardbei, framboos).
Smaakanalyse: Licht, warm, rond, fris, goed tannine.
Afdronk persistentie: Licht, medium elegantie, voldoende persistent.

 

SKU 50000 Categorieën , Tags , ,

Verrazzano Rosso Toscana BIO

Typologie: IGT Toscaanse rode wijn.
Alcoholpercentage: 13,50% vol.
Productiegebied: Greve in Chianti Bodem: prevalentie van kalksteen.
Oogsten: Met de hand in september.
Vinificatie: Fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C en een maceratieperiode van 6-7 dagen met delicate opvulling.
Voorgestelde serveertemperatuur: 15-17 °C.
Visuele analyse: Heldere, transparante, robijnrode kleur met paarsachtige reflexen.
Olfactorische analyse: Intens, helder, medium elegantie, fijne, frisse fruitige geur (rood fruit, kers, aardbei, framboos).
Smaakanalyse: Licht, warm, rond, fris, goed tannine.
Afdronk persistentie: Licht, medium elegantie, voldoende persistent.

Op avontuur in de wijnwereld van de ontdekker van de baai van New York!

Castello di Verrazzano is gebouwd op de top van een prachtige heuvel gelegen tussen Florence en Siena. Deze strategische locatie was een nederzetting van de Etrusken en later een vesting van de Romeinen. De ontdekkingsreiziger Giovanni da Verrazzano is hier geboren in 1485 en heeft in 1524 de baai van New York ontdekt. In de fundamenten van de “Verrazzano Bridge” zijn drie stenen van Castello di Verrazzano ingemetseld en drie stenen uit de Hudson rivier zijn de muur van het kasteel.

De familie Cappellini runt Castello Verrazzano vanaf 1958. De wijngaarden van Castello Verrazzano worden met veel zorg biologisch onderhouden, zo wordt het onkruid met de hand gewied. De ‘groene oogst’ wordt streng toegepast wat geconcentreerd fruit oplevert. De oogst is ook helemaal handmatig.

Verrazzano-Narrows Bridge in New York, VS

Over deze ruim vier kilometer lange brug rijden dertien rijen verkeer van het Amerikaanse Staten Island naar Brooklyn en vice versa. Ooit was het de langste hangbrug ter wereld. De overspanning was de recordhouder van 1964 tot 1981, toen de Humberbrug in Engeland openging. Sindsdien strijden hangbruggen om de eerste plaats: zowel de Verrazzano en de Humber staan al niet meer in de top tien.

Wat was de inspiratiebron voor deze bezienswaardigheid in New York? Tijdens een scheepsexpeditie voor de Franse overheid in 1524 zochten Giovanni da Verrazzano en zijn bemanning aan de Amerikaanse oostkust naar een zeeroute naar de Stille Oceaan. Zo werden ze de eerste Europeanen die het latere New York Harbor binnenvoeren.

Beschrijving

Verrazzano Rosso Toscana BIO

Typologie: IGT Toscaanse rode wijn.
Alcoholpercentage: 13,50% vol.
Productiegebied: Greve in Chianti Bodem: prevalentie van kalksteen.
Oogsten: Met de hand in september.
Vinificatie: Fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C en een maceratieperiode van 6-7 dagen met delicate opvulling.
Voorgestelde serveertemperatuur: 15-17 °C.
Visuele analyse: Heldere, transparante, robijnrode kleur met paarsachtige reflexen.
Olfactorische analyse: Intens, helder, medium elegantie, fijne, frisse fruitige geur (rood fruit, kers, aardbei, framboos).
Smaakanalyse: Licht, warm, rond, fris, goed tannine.
Afdronk persistentie: Licht, medium elegantie, voldoende persistent.

Op avontuur in de wijnwereld van de ontdekker van de baai van New York!

Castello di Verrazzano is gebouwd op de top van een prachtige heuvel gelegen tussen Florence en Siena. Deze strategische locatie was een nederzetting van de Etrusken en later een vesting van de Romeinen. De ontdekkingsreiziger Giovanni da Verrazzano is hier geboren in 1485 en heeft in 1524 de baai van New York ontdekt. In de fundamenten van de “Verrazzano Bridge” zijn drie stenen van Castello di Verrazzano ingemetseld en drie stenen uit de Hudson rivier zijn de muur van het kasteel.

De familie Cappellini runt Castello Verrazzano vanaf 1958. De wijngaarden van Castello Verrazzano worden met veel zorg biologisch onderhouden, zo wordt het onkruid met de hand gewied. De ‘groene oogst’ wordt streng toegepast wat geconcentreerd fruit oplevert. De oogst is ook helemaal handmatig.

Verrazzano-Narrows Bridge in New York, VS

Over deze ruim vier kilometer lange brug rijden dertien rijen verkeer van het Amerikaanse Staten Island naar Brooklyn en vice versa. Ooit was het de langste hangbrug ter wereld. De overspanning was de recordhouder van 1964 tot 1981, toen de Humberbrug in Engeland openging. Sindsdien strijden hangbruggen om de eerste plaats: zowel de Verrazzano en de Humber staan al niet meer in de top tien.

Wat was de inspiratiebron voor deze bezienswaardigheid in New York? Tijdens een scheepsexpeditie voor de Franse overheid in 1524 zochten Giovanni da Verrazzano en zijn bemanning aan de Amerikaanse oostkust naar een zeeroute naar de Stille Oceaan. Zo werden ze de eerste Europeanen die het latere New York Harbor binnenvoeren.

Extra informatie

Inhoud

750ml

Bevestig je leeftijd
Voor deze categorie producten moet je 18 jaar of ouder zijn.
X