Beschrijving
De speltpasta is er in verschillende vormen: penne, schelpen en fusilli.
De smaak is ietwat nootachtig, lekkerrrrr! De pasta is zeer licht verteerbaar en ook nog eens supersnel klaar. Behalve het pellen en malen wordt het hele productieproces uitgevoerd op boerderij Landzicht in Strijen. De pasta heeft daarom het landelijk keurmerk ‘Erkend Streekproduct’ en vanzelfsprekend het 100% bio certificaat van SKAL. De verpakking van de pasta is, op de metalen sluiting na, volledig composteerbaar.
Teelt van de pasta:
Wat we kunnen zeggen over spelt, en dat is één van de redenen waarom we zo enthousiast zijn, is dat het gewas op het land over een enorme vitaliteit beschikt, waardoor de planten nagenoeg onvatbaar zijn voor ziekten. Dit raakt de kern waarom we biologisch telen. Alleen vitale gewassen, die zonder kunstmatige chemische afhankelijkheid op kunnen groeien, kunnen ons inziens deze vitaliteit overbrengen aan mens en dier. Biologische spelt zit hiermee in de kopgroep. Bovendien zorgen de wortels en het stro van de planten voor een verbetering van de bodemvruchtbaarheid. Hierdoor kunnen ook de gewassen die we na de spelt telen beter groeien, kortom; voor ons is spelt een vitale gezondmaker .Dat is nog niet alles. De door ons geteelde spelt heeft juist die eigenschappen die nodig zijn om er pasta van te kunnen maken. Door de verkoop van onze pasta hopen we dat de teelt van spelt op onze boerderij een blijvende plaats zal innemen.
Productie van de Speltpasta – Schelpen:
De speltpasta wordt gemaakt in een oude wagen keet bij de kruidentuin die op de boerderij staat. Kneden, vormen, drogen, verpakken, alles kleinschalig en met behulp van onze Italiaanse pastamachine.