Zoek

Koffie Ethiopië Djimma

Verkocht door Hoeksche Branders

Vanaf:  10,50

Koffie Ethiopië Djimma kenmerkt zich als een fruitige koffie met tonen van cacao, mokka, citrus en is licht kruidig. Dit is één van de lekkerste specialty koffiebonen uit Ethiopië en ideaal voor filterkoffie.
Ethiopië ziet men als de geboorteplaats van koffie en is vandaag de dag erg geliefd als koffiespecialiteit door de verscheidenheid aan koffiesmaken.

Deze koffie importeur werkt rechtstreeks samen met de koffieboeren. De koffieboeren produceren speciale partijen koffie van topkwaliteit die volledig traceerbaar zijn. De Ethiopië Djimma is een 100% Arabica koffieboon.

De Ethiopische Arabica koffieboon uit Djimma kenmerkt zich als een koffie met smaken als lemon, cacao, citrus en kruiden. De Djimma heeft een rijke body met een zeer uitgebalanceerde aromatische smaak.

Heb je liever een filterkoffie met meer fruittonen zoals bananen en ander tropisch fruit? Probeer dan eens de Myanmar Hopong, dit is een ideale lichte gebrande filterkoffie

koKoffie Ethiopië Djimma kenmerkt zich als een fruitige koffie met tonen van cacao, mokka, citrus en is licht kruidig. Dit is één van de lekkerste specialty koffiebonen uit Ethiopië en ideaal voor filterkoffie.
Ethiopië ziet men als de geboorteplaats van koffie en is vandaag de dag erg geliefd als koffiespecialiteit door de verscheidenheid aan koffiesmaken.

Deze koffie importeur werkt rechtstreeks samen met de koffieboeren. De koffieboeren produceren speciale partijen koffie van topkwaliteit die volledig traceerbaar zijn. De Ethiopië Djimma is een 100% Arabica koffieboon.

De Ethiopische Arabica koffieboon uit Djimma kenmerkt zich als een koffie met smaken als lemon, cacao, citrus en kruiden. De Djimma heeft een rijke body met een zeer uitgebalanceerde aromatische smaak.

HOOGTE

Deze koffiebessen groeien op 1975 meter boven zeeniveau.

VERWERKEN

Deze koffiebessen uit Ethiopië verwerken zij in het wasstation Qoree. Alle koffiebessen zijn, door de boeren, selectief en met de hand geplukt. Hierna worden de bessen in een waterbassin gegooid, waar onrijpe bessen blijven drijven en rijpe koffiebessen naar de bodem van het bassin zinken.  De onrijpe koffiebessen worden op deze manier verwijderd.

Hierna worden de rijpe bessen geïnspecteerd op beschadigingen en/of defecten. Daarna worden de koffiebessen verpulverd en 18 tot 24 uur nat gefermenteerd. Na het fermenteren worden de koffiebonen gewassen in schoon water en worden zij op verhoogde bedden te drogen gelegd. De boeren draaien de koffiebonen regelmatig om gelijkmatige droging te garanderen. Dit droogproces duurt ongeveer 14 tot 18 dagen.

OVER

De meeste koffie producenten in Ethiopië zijn kleine boeren en de meerderheid blijft koffie verbouwen op traditionele wijze. Hierdoor is de meeste koffie verbouwd zonder dat er kunstmest of pesticiden worden gebruikt. Deze koffie is vrijwel geheel handmatig verbouwd, geoogst en gedroogd.

Lalisaa is een term die beschrijft dat iets bloeit en groeit. Deze Lalisaa-koffie, geïnitieerd door het Farmer Hub-initiatief, moedigt sterke teeltmethoden aan, beloont de productie van kwaliteitskoffie en helpt boeren om controle te krijgen over hun deel van de toeleveringsketen door rechtstreeks samen te werken met kleine boeren.

Elk jaar worden nieuwe boeren aangesteld voor een trainingsprogramma dat bedoeld is om boeren te helpen hun opbrengsten en kwaliteit te verbeteren en tegelijkertijd toegang te krijgen tot nieuwe markten en financiële diensten.

KOFFIE ETHIOPIE DJIMMA KLASSE 1

De volledige naam van deze koffieboon is; Qoree Gera Djimma FW Gr. 1.
Het wasstation waar zij de koffiebessen verwerken heet Qoree. Gera is de plaats waar dit station gevestigd is en Djimma de bekende koffieteeltregio.

‘Grade 1’ staat voor ‘graad 1’ en wordt beschouwd als koffie van de hoogste kwaliteit. Klasse 1 en 2 worden namelijk beschouwd als koffiespecialiteit, klasse 3-9 worden geclassificeerd als commerciële koffie (koffie die je in de supermarkt vindt). Graad 1 is vrij van cupfouten en defecten, zoals beschimmelde of onrijpe koffiebonen.

Beschrijving

koKoffie Ethiopië Djimma kenmerkt zich als een fruitige koffie met tonen van cacao, mokka, citrus en is licht kruidig. Dit is één van de lekkerste specialty koffiebonen uit Ethiopië en ideaal voor filterkoffie.
Ethiopië ziet men als de geboorteplaats van koffie en is vandaag de dag erg geliefd als koffiespecialiteit door de verscheidenheid aan koffiesmaken.

Deze koffie importeur werkt rechtstreeks samen met de koffieboeren. De koffieboeren produceren speciale partijen koffie van topkwaliteit die volledig traceerbaar zijn. De Ethiopië Djimma is een 100% Arabica koffieboon.

De Ethiopische Arabica koffieboon uit Djimma kenmerkt zich als een koffie met smaken als lemon, cacao, citrus en kruiden. De Djimma heeft een rijke body met een zeer uitgebalanceerde aromatische smaak.

HOOGTE

Deze koffiebessen groeien op 1975 meter boven zeeniveau.

VERWERKEN

Deze koffiebessen uit Ethiopië verwerken zij in het wasstation Qoree. Alle koffiebessen zijn, door de boeren, selectief en met de hand geplukt. Hierna worden de bessen in een waterbassin gegooid, waar onrijpe bessen blijven drijven en rijpe koffiebessen naar de bodem van het bassin zinken.  De onrijpe koffiebessen worden op deze manier verwijderd.

Hierna worden de rijpe bessen geïnspecteerd op beschadigingen en/of defecten. Daarna worden de koffiebessen verpulverd en 18 tot 24 uur nat gefermenteerd. Na het fermenteren worden de koffiebonen gewassen in schoon water en worden zij op verhoogde bedden te drogen gelegd. De boeren draaien de koffiebonen regelmatig om gelijkmatige droging te garanderen. Dit droogproces duurt ongeveer 14 tot 18 dagen.

OVER

De meeste koffie producenten in Ethiopië zijn kleine boeren en de meerderheid blijft koffie verbouwen op traditionele wijze. Hierdoor is de meeste koffie verbouwd zonder dat er kunstmest of pesticiden worden gebruikt. Deze koffie is vrijwel geheel handmatig verbouwd, geoogst en gedroogd.

Lalisaa is een term die beschrijft dat iets bloeit en groeit. Deze Lalisaa-koffie, geïnitieerd door het Farmer Hub-initiatief, moedigt sterke teeltmethoden aan, beloont de productie van kwaliteitskoffie en helpt boeren om controle te krijgen over hun deel van de toeleveringsketen door rechtstreeks samen te werken met kleine boeren.

Elk jaar worden nieuwe boeren aangesteld voor een trainingsprogramma dat bedoeld is om boeren te helpen hun opbrengsten en kwaliteit te verbeteren en tegelijkertijd toegang te krijgen tot nieuwe markten en financiële diensten.

KOFFIE ETHIOPIE DJIMMA KLASSE 1

De volledige naam van deze koffieboon is; Qoree Gera Djimma FW Gr. 1.
Het wasstation waar zij de koffiebessen verwerken heet Qoree. Gera is de plaats waar dit station gevestigd is en Djimma de bekende koffieteeltregio.

‘Grade 1’ staat voor ‘graad 1’ en wordt beschouwd als koffie van de hoogste kwaliteit. Klasse 1 en 2 worden namelijk beschouwd als koffiespecialiteit, klasse 3-9 worden geclassificeerd als commerciële koffie (koffie die je in de supermarkt vindt). Graad 1 is vrij van cupfouten en defecten, zoals beschimmelde of onrijpe koffiebonen.

Extra informatie

GewichtN/B
Branding

Medium Roast

Geschikt voor

Filter koffie

Hoogte

1500 – 1900 meter

Smaak

Appel, Citrus, Zwarte theetonen

X