Zoek

🔔LOKAAL IN BEELD – De gezichten achter Boer & Zus!Dit zijn Janna en Toon van Boer & Zus quinoa.🧑‍🌾Aan de dijk van het buurtschap Mookhoek is de boerderij ‘Ipenburg’ gelegen. De boerderij is sinds 1923 in de familie van Boer&Zus, Leen is de derde en Toon is de vierde generatie die hier boert. 🌱Toon werkt nog buiten de deur, zoals ze dat noemen, maar is van plan ooit het bedrijf van vader Leen over te nemen. Janna houdt van koken en lekker eten en vindt de boerderij heerlijk om naar toe te gaan.🌾“We telen quinoa op onze boerderij, omdat wij het leuk vinden om een product te telen dat niet opgaat in de grote massa. En als het even kan verkopen we dit rechtstreeks aan de consument. 🚚Daarnaast vinden wij het erg leuk om een gewas hier in Nederland te telen dat oorspronkelijk van ver komt en tot voor kort alleen nog daar groeide. 💚Ondanks dat quinoa oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt groeit het hier ook super. Een bijkomend voordeel van Nederlandse quinoa is dat je niet de enorme hoeveelheid uitstoot (CO2) hebt, doordat de quinoa een veel kortere weg aflegt. Door het lokaal te telen is die uitstoot er niet maar koop je wel hetzelfde product, alleen met een veel mindere belasting voor het milieu.”🌍In samenwerking met een molenaar uit Puttershoek hebben Boer& Zus nu ook heerlijk Hoeksch pannenkoekenmeel ontwikkeld. 50% quinoameel en 50% tarwebloem. Gemalen door de korenmolen in Puttershoek. 🥞


#hoekschlekkers
#boerenzus #quinoa #duurzaam #online #vegan #healthyfood #food #healthy #healthylifestyle #foodie #instafood #veganfood #plantbased #salad #quinoarecipes #vegetarian #foodphotography #yummy #veggie #quinoabowl #dinner #lunch #homemade #organic #veganrecipes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X