Zoek

Hoeksche Branders

Wie (her)kent het niet? De geur van vers gezette koffie. Sinds de tiende of elfde eeuw is het zwarte goud in Ethiopië ontdekt. Inmiddels een product dat zijn intrede over de hele wereld heeft gedaan. Koffie verbindt! Vroeger bij onze opa’s en oma’s kwam de geur je tegemoet en stond het pannetje verse melk, met melkvelletje, op het vuur. De familie kwam op vaste prik op de geur af en inmiddels herhaalt deze gewoonte zich in de volgende generatie. Als we nu bij onze ouders langskomen, luidt één van de eerste vragen na binnenkomst als vanzelf: “Koffie?”. Ook thuis herkennen velen waarschijnlijk, met name in het weekend, het ‘platgetrapte paadje’ naar het koffiezetapparaat om vervolgens, terug in bed te kruipen, en rustig wakker te worden met de geur en smaak van een lekker bakje koffie.

Nadat we van huis uit deze gewoonte met de paplepel ingegoten hebben gekregen, ontbrak een goede volautomatische koffiebonen automaat natuurlijk niet toen we het huis uit gingen. Maar de reis die wij afleggen van de bank, bed of het bureau is lang niet te vergelijken met de reis die de koffiebes aflegt van de boer in andere werelddelen tot aan de supermarkt bij jou in de buurt. Eerlijk.., daar stonden wij in het begin ook niet erg bewust bij stil. Vreemd eigenlijk… iets dat je al zo lang kent en consumeert, maar eigenlijk geen idee hoe dat zwarte goud in jouw kopje belandt. Dat zijn we gaan uitzoeken..! En wij kunnen je vertellen, een product wat je met zo veel plezier en goede herinneringen al jaren drinkt, is geen straf om meer over te leren. Meer informatie over de reis van de koffiebes lees je op de volgende pagina….

Wie zijn wij?

Wij zijn twee Hoeksche Waarders. Een jong en bevlogen stel dat graag een uitdaging in het leven aangaat met oog voor duurzaamheid en eerlijke producten. Samen zijn we onder de naam ‘Hoeksche Branders’ ons gaan verdiepen in koffie.

Proef de smaak van eerlijke koffie..!

Hoeksche Branders verkoopt koffiebonen zowel aan particulieren als aan bedrijven, waarvan we weten waar ze vandaan komen en geoogst zijn. Het liefst gaan we terug tot aan de boer die betrokken is bij ons ‘bakkie goud’. Wij selecteren de koffiebonen bij de importeurs op certificeringen van duurzaamheid en eerlijke handel tot aan de koffieboer zodat ook zij de juiste prijs betaald krijgen. Zelf branden en verpakken we in de Hoeksche Waardse koffiebranderij de vers gebrande koffiebonen in mooie zakken, gemaakt van duurzame materialen zonder aluminium en plastic.

Doe jij met ons mee om de wereld weer een stukje beter te maken? En niet te vergeten er met zorg gebrande koffiebonen voor terug te krijgen. Win win dus..!

Lees meer op https://hoekschebranders.nl

X