Search

Tomasu Sojasaus is de enige micro-gebrouwen sojasaus in Europa en vindt zijn oorsprong in Rotterdam, Nederland. De oprichter, Thomas Uljee, geboren en getogen in Rotterdam, leerde zichzelf de kunst van het brouwen van sojasaus door de wereld rond te reizen, online onderzoek te doen en 3 jaar lang vallen en opstaan door nauw samen te werken met zijn brouwpartner-in-crime Piet van Westen.

Met respect voor eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities, wordt de sojasaus gedurende minimaal 24 maanden gefermenteerd en gerijpt in 25 tot 50 jaar oude whiskyvaten die speciaal afkomstig zijn van de beste distilleerderijen van Schotland. Door deze vaten als verouderingsvat te gebruiken, is de smaak vrij rijk en uniek in zijn soort.

Geïnspireerd door ‘s werelds beste wijnmakerijen en gedreven door de overtuiging dat echte kwaliteit alleen kan worden nagestreefd door volledige autonomie te hebben in elke stap in het proces, ging Thomas in 2014 een partnerschap aan met de lokale boer Jeroen Klompe. hebben ontmoet ligt de wederzijdse focus op het streven naar de meest gezonde en voedzame bodem om zo de meest smaakvolle ingrediënten voor de sojasaus te verbouwen.

Dit resulteert in lokaal geteelde en zorgvuldig uitgekozen sojabonen en tarwe. Deze twee ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en natuurlijk grof grijs zeezout, geoogst in Bretagne, Frankrijk.

De fermentatie wordt gestart door toevoeging van onze eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat achteraf wordt toegevoegd is tijd. De tijd duurt minimaal 24 maanden en staat garant voor een fijne, diepe en subtiele smaak.

Eenmaal geperst, krijgt de rauwe sojasaus nog eens 12 maanden de tijd om tot rust te komen en zijn unieke smaken verder te ontwikkelen. Daarna wordt het gebotteld, geëtiketteerd en met de hand genummerd om elke fles afzonderlijk te controleren voordat het haar keurmerk krijgt. Elke fles Tomasu Sojasaus maken tot het resultaat van een enkele vatreis van minimaal 3 jaar.

Extra open Hoeksch Lekkers

// December Shopping🎇🎄

De maand december staat in het teken van Sinterklaas, kerst🎄 en oud en nieuw!🎇 Cadeautjes, gezelligheid, lampjes en feestdagen!🎅🏼 Bij Hoeksch Lekkers en Hoeksche Branders

Lees verder »
Paashaas chocolade

PASEN in de lucht!

Wat vliegt de tijd voorbij! Voor je het weet zitten we aan het paasontbijt!🐣 Natuurlijk denken wij van Hoeksch Lekkers na over leuke paaslekkernijen!🍫De chocolade

Lees verder »
X